Yhteystiedot

Tietoa yhdistyksestä

Helsingin ranskalais-suomalainen yhdistys – Cercle franco-finlandais de Helsinki ry:n historiallinen edeltäjäyhdistys (Alliance Française de Helsingfors) sai alkunsa 12.11.1890 pidetyssä perustamiskokouksessa Hôtel Kämpin tiloissa Helsingissä. Nykyisen nimensä yhdistys sai virallisesti 12.10.1936, kun sen säännöt rekisteröitiin silloiseen Yhdistysrekisteriin. Yhdistyksen tehtävänä on edistää ranskan kielen ja ranskalaisen kulttuurin tuntemusta Suomessa järjestämällä jäsentilaisuuksia ja -tapahtumia pääasiallisesti Helsingissä. Yhdistys haluaa myös tehdä suomalaista kulttuuria tunnetuksi Ranskassa.

Cerclen tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat Ranskan instituutti ja Ranskan suurlähetystö Helsingissä sekä Suomi-Ranska -yhdistysten liitto Sryl jäsenyhdistyksineen ympäri Suomea. Jäsentilaisuuksia järjestetään noin kerran kuussa, kesäkuukausina vain poikkeuksellisesti. Tilaisuuksien kieli on yleensä ranska (ilman tulkkausta), myös suomenkielisiä tai osittain kaksikielisiä tilaisuuksia järjestetään tarpeen mukaan. Yhdistyksen sääntömääräisen vuosikokouksen virallinen kieli on suomi. Kokous järjestetään vuosittain huhtikuun loppuun mennessä.

Yhdistyksellä ei ole omia toimitiloja jäseniltojen järjestämiseen, joten tilaisuuden paikka ilmoitetaan aina erikseen kunkin tapahtuman yhteydessä. Useimmiten jäsenillat pidetään osoitteessa Helsingin Lyceumklubi, Rauhankatu 7E (5. krs) 01700 Helsinki. Yhdistyksellä on käytössään työhuone/varastotila osoitteessa Huvilakatu 20–22 A, 00150 Helsinki (avoinna vain sopimuksesta).

CFF-säännöt

Jäsenyys ja yhteystiedot

Vuosikokouksessa 2023 on jäsenmaksuksi vahvistettu 35,00 € sekä opiskelijat ja alle 18-vuotiaat 20,00 €.

Yritysten ja yhteisöjen jäsenmaksu on 400 €. Myös vapaaehtoista kannatusmaksua voi maksaa.

Jäsenmaksua koskeva lasku lähetetään joko postitse tai s-postitse. Jäsenet saavat tilaisuuksista ja toiminnasta tiedotteet s-postitse. Mikäli jäsenellä ei ole s-postia käytössä, on mahdollista saada myös paperinen kiertokirje. Tiedot jäsentilaisuuksista julkaistaan myös yhdistyksen verkkosivuilla: www.cerclehelsinki.fi

Jäsentilaisuudet pääsääntöisesti: Helsingin Lyceumklubi, Rauhankatu 7E (5.krs) 01700 Helsinki. Tilaisuuden paikka ilmoitetaan kustakin tilaisuudesta aina erikseen. Jäsentilaisuuksissa esitysten jälkeen on useimmiten tarjolla buffet 20 € (ei jäsenet 25 € ).

Tilaisuuksiin voi tulla vain kuuntelemaan esityksen, mitään buffet-pakkoa ei ole. Buffet-maksu pyydetään suorittamaan etukäteen yhdistyksen pankkitilille:
Nordea FI16 2179 1800 0157 51, viite: 201401.

Jäsenasioissa ja tiedusteluissa pyydämme ensisijaisesti lähettämään s-postia yhdistyksen sihteerille (Minna Varila) cercle.helsinki@elisanet.fi

Myös puhelimitse: 050-357 0537 ke klo 12.00–14.00 (+vastaaja)

Postiosoite: Huvilakatu 20–22 A, 00150 Helsinki
Verkko-osoite: www.cerclehelsinki.fi
Y-tunnus (Patentti- ja rekisterihallitus): Y-171699-1 (Yhdistys on merkitty Yhdistysrekisteriin 12.10.1936)

Hallituksen jäsenet (2023)

Sini Sovijärvi, pj

Outi Merisalo, varapj

Minna Varila, sihteeri

Arkko Niini, rahastonhoitaja

Marja-Liisa Aimo-Susi

Minna Nyman

Roger Walentinsson

Satu Westerback

Varajäsenet:

Kristina Haataja

Jarmo Kehusmaa

Marika Sampio-Utriainen

 

Cassisin majakka – Phare du port de Cassis. Kuva: pxhere.com (CC0 Public Domain)

Kirjamyynti

DENISE BELLON: ONNEN MAA, SUOMI ELOKUUSSA 1939 (Finn Lectura 2008, Otava 2019)

Ranskalainen valokuvaaja Denise Bellon (1902–1999) teki lukuisia kuvausmatkoja ulkomaille. Elokuussa 1939, talvisodan kynnyksellä, hän saapui Suomeen. Maamme asema Neuvostoliiton naapurina sekavassa maailmantilanteessa kiinnosti ranskalaisia. Bellonin Match-lehdelle tekemät reportaasit nostivat Suomen ajankohtaisuutisoinnin kärkeen.

Onnen maa sisältää 140 ennennäkemätöntä kuvaa vuoden 1939 elokuisesta Suomesta: politiikan eliittiä, kuuluisia taiteilijoita ja urheilijoita, sotilaita, suojeluskuntalaisia ja lottia. Itsenäisen valokuvaajan kamera tallensi myös tavallista kansaa: hyvinvoipia lapsia, naisia työssä ja viipurilaisia sotilasparaatin katsojia. Kuvia taustoittavat asiantuntijoiden artikkelit ja kuvatekstit. Teoksen ainutlaatuiset kuvat löytyivät uudestaan Denise Bellon -valokuvasäätiön arkiston kätköistä inventaarion yhteydessä Pariisissa v. 2002.

Toimitus: Ulla Paavilainen (suomenkielinen painos), Sini Sovijärvi (ranskankielinen painos), Éric le Roy, Denise Bellon -valokuvasäätiön asiamies, Pariisi. Koordinaattori: Minna Varila (CFF de Helsinki)

Tilaukset: cercle.helsinki@elisanet.fi tai 050-357 0537, Helsingin ranskalais-suomalainen yhdistys, 15€ + postikulut. Laittakaa tilaukseen mukaan postiosoite ja puhelinnumero postia varten. Tilaukset laskuttaa yhdistyksen rahastonhoitaja Arkko Niini arkko.niini@hotmail.com.

Lisätietoja myös: ssovijarvi@gmail.com  (yhdistyksen puheenjohtaja).