Cerclen Blogi
Coin cuisine: Hopeahapsi Anders Ramsay kirjoitti ajankuvia ranskalaisesta ruokakulttuurista
Ateriani nautin useimmiten jossakin madame Cabassus’n puutarhan lehtimajoista, ja ruoka oli mainiota ainakin minusta, joka pidän yksinkertaisen porvarillisen ranskalaisen keittiön antimista. En...
Coin cuisine: Arkkikansleri Cambacérès – peltopyitä diplomaattipostissa ja kestitystä keisarin käskystä
Coin cuisine: Arkkikansleri Cambacérès – peltopyitä diplomaattipostissa ja kestitystä keisarin käskystä "Hovimestarin luettua meille ruokalistan olin minä, kuten monet seuralaiseni,...
Coin cuisine: Madeleinet lumosivat Lothringenin herttuan, Marcel Proustin ja prefektin
“Jos satutte käymään Commercyssä, Nancyn lähiseudulla, ei parempaa onnenpotkua teille osu kuin maistaa kaupungin madeleineja.” Si vous passez par Commercy, Pays tout proche de Nancy, Vous n’aurez...
Coin cuisine: Ranskan toisen keisarikunnan ajan gastronomiaa — Jules Gouffé, dekoratiivisen keittotaidon apostoli
“En ole laatinut ainuttakaan perusohjeistani ilman kelloa silmieni alla ja vaakaa käsissäni.” Je n’ai pas rédigé une seule de mes indications élémentaires sans avoir constamment...
Coin cuisine: Hyvä, paha kastanja
”Meille kastanjat tuovat kauneutta; minulla oli tässä eräänä päivänä niitä kolme tai neljä korillista ympärilläni; keitin niitä, paahdoin niitä, laitoin niitä taskuuni;...
Maalaamista ja yrttiteetä — hermolomalla Bretagnessa
Viime maaliskuussa, kun sain hetken hengähtää töiltäni ja tiesin, että rankat rupeamat vain jatkuisivat, ryhdyin miettimään maalaamista. En ole koskaan maalannut kenenkään opissa — joskus...