Cerclen Blogi

Coin cuisine: Tomaatteja Pariisiin!
Etelä-Amerikan Andeilla villinä kasvanut tomaatti päätyi konkistadorien mukana jo Kolumbuksen toisen löytöretken tuliaisena v. 1498 Espanjaan. Jo Perun intiaanit olivat käyttäneet tomaattia...
Coin cuisine: Ruokailijan fysiologia
Dis-moi ce que tu manges, je te dirai ce que tu es. Kerro minulle, mitä syöt, minä kerron, mitä olet. —Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755–1826) Juristina, poliitikkona ja kiinnostavasti...
Coin cuisine: Luostarisaaren legendaarinen munakas à la Mère Poulard – Pikaruokaa pyhiinvaeltajille
Avez-vous fait un bon voyage? Vous devez avoir faim? Passez vite à table, mangez bien. Sujuiko matkanne hyvin? Teillä on varmaankin nälkä? Käykää nopeasti pöytään, nauttikaa ruoasta....
Suomalaisia edelläkävijänaisia Pariisissa
Teksti: Jarmo Kehusmaa ja Sini Sovijärvi Oululaissyntyistä Sara Wacklinia (1790–1846) ja viipurilaissyntyistä Alma Söderhjelmiä (1870– 1949) yhdistää muukin kuin suomenruotsalaisuus....
Coin cuisine: Hopeahapsi Anders Ramsay kirjoitti ajankuvia ranskalaisesta ruokakulttuurista
Ateriani nautin useimmiten jossakin madame Cabassus’n puutarhan lehtimajoista, ja ruoka oli mainiota ainakin minusta, joka pidän yksinkertaisen porvarillisen ranskalaisen keittiön antimista. En...
Coin cuisine: Arkkikansleri Cambacérès – peltopyitä diplomaattipostissa ja kestitystä keisarin käskystä
Coin cuisine: Arkkikansleri Cambacérès – peltopyitä diplomaattipostissa ja kestitystä keisarin käskystä "Hovimestarin luettua meille ruokalistan olin minä, kuten monet seuralaiseni,...