Cerclen Blogi
Coin cuisine: Luostarisaaren legendaarinen munakas à la Mère Poulard – Pikaruokaa pyhiinvaeltajille
Avez-vous fait un bon voyage? Vous devez avoir faim? Passez vite à table, mangez bien. Sujuiko matkanne hyvin? Teillä on varmaankin nälkä? Käykää nopeasti pöytään, nauttikaa ruoasta....
Suomalaisia edelläkävijänaisia Pariisissa
Teksti: Jarmo Kehusmaa ja Sini Sovijärvi Oululaissyntyistä Sara Wacklinia (1790–1846) ja viipurilaissyntyistä Alma Söderhjelmiä (1870– 1949) yhdistää muukin kuin suomenruotsalaisuus....
Coin cuisine: Hopeahapsi Anders Ramsay kirjoitti ajankuvia ranskalaisesta ruokakulttuurista
Ateriani nautin useimmiten jossakin madame Cabassus’n puutarhan lehtimajoista, ja ruoka oli mainiota ainakin minusta, joka pidän yksinkertaisen porvarillisen ranskalaisen keittiön antimista. En...
Coin cuisine: Arkkikansleri Cambacérès – peltopyitä diplomaattipostissa ja kestitystä keisarin käskystä
Coin cuisine: Arkkikansleri Cambacérès – peltopyitä diplomaattipostissa ja kestitystä keisarin käskystä "Hovimestarin luettua meille ruokalistan olin minä, kuten monet seuralaiseni,...
Coin cuisine: Madeleinet lumosivat Lothringenin herttuan, Marcel Proustin ja prefektin
“Jos satutte käymään Commercyssä, Nancyn lähiseudulla, ei parempaa onnenpotkua teille osu kuin maistaa kaupungin madeleineja.” Si vous passez par Commercy, Pays tout proche de Nancy, Vous n’aurez...
Coin cuisine: Ranskan toisen keisarikunnan ajan gastronomiaa — Jules Gouffé, dekoratiivisen keittotaidon apostoli
“En ole laatinut ainuttakaan perusohjeistani ilman kelloa silmieni alla ja vaakaa käsissäni.” Je n’ai pas rédigé une seule de mes indications élémentaires sans avoir constamment...