Arkisto

Helsingin ranskalais-suomalainen yhdistys – Cercle franco-finlandais de Helsinki ry juhlatunnelmissa 2020–2021: FT Rose-Marie Peaken artikkeli Cerclen perustajan Marie de Verneuil’n toiminnasta ja elämästä

Helsingin ranskalais-suomalainen yhdistys – Cercle franco-finlandais de Helsinki ry juhlatunnelmissa 2020–2021: FT Rose-Marie Peaken artikkeli Cerclen perustajan Marie de Verneuil’n toiminnasta ja elämästä

Hyvät Cerclen jäsenet ja ystävät, Toivorikasta uutta vuotta 2021 teille kaikille! Kiitämme teitä uskollisuudesta ja ystävyydestä näinä vaikeina aikoina. Tällä viestillä haluamme erityisesti rohkaista kaikkia tutustumaan uusiin verkkosivuihimme (www.cerclehelsinki.fi)...

Ohjelma CFF toukokuu 2023

Ohjelma CFF toukokuu 2023

Conférences sur Edith Piaf (1935–1963) par Michel Bedu   Ranskankieliset Piaf-esitelmät järjestetään yhteistyössä keskusliitto Srylin kanssa: Ensimmäinen osa, Piafin henkilöön keskittyvä Edit, la femme sunnuntaina 14.5. klo 18.30 zoomissa. Erinomaisen kiinnostava...

Coin cuisine: Alexandre Dumas, gastronomian jättiläinen

Coin cuisine: Alexandre Dumas, gastronomian jättiläinen

Ihminen sai syntymänsä hetkellä vatsaltaan käskyn syödä vähintään kolme kertaa päivässä saadakseen takaisin ne voimat, jotka työnteko ja, vielä useammin, laiskuus häneltä vievät.        L’homme reçut de son estomac, en naissant, l’ordre de manger au moins trois fois...

Ohjelma CFF tammikuu – helmikuu 2023

Ohjelma CFF tammikuu – helmikuu 2023

Hyvät Helsingin Cerclen jäsenet ja ystävät, Toivotamme teille mitä parhainta uutta vuotta 2023!   Ohjelma tammikuussa 2023 Ensimmäinen tapahtumamme Samppanjailta/ Soirée champagne ti 24. tammikuuta 2023 klo 18–21 on tällä hetkellä täynnä. Voitte halutessanne...

Ohjelma CFF – marraskuu 2022

Ohjelma CFF – marraskuu 2022

Nobel-kirjailija Annie Ernaux − Kristina Haataja esittelee Kirjallisuuden Nobel-palkinto 2022 myönnettiin ranskalaiselle romaanikirjailija Annie Ernaux'lle koko hänen elämäntyöstään. Tämän kunniaksi Cerclen hallituksen jäsen, kirjailija ja kääntäjä Kristina...

Ohjelma CFF syksy 2022 (lokakuu ja marraskuu)

Ohjelma CFF syksy 2022 (lokakuu ja marraskuu)

                                                                                          La Charente-Maritime, Kuva: www.aux-forneaux.fr Hyvät Helsingin Cerclen jäsenet ja ystävät, Kauan odotettu juhlamatkamme Charente-Maritimeen on onnellisesti toteutumassa...

Ohjelma CFF syksy 2022 (syyskuu)

Ohjelma CFF syksy 2022 (syyskuu)

Arvoisat Helsingin Cerclen jäsenet ja ystävät! Tervetuloa mukaan aloittamaan värikylläistä syyskautta torstaina 1. syyskuuta klo 18.30 Helsingin Lyceumklubille, Rauhakatu 7E (5. krs), 00170 Helsinki: Suun ja silmäin iloja – Ravissements culinaires et artistiques  ...

Coin cuisine: Kevät tuo parsat!

Coin cuisine: Kevät tuo parsat!

Kevät tuo parsat! Parsat ovat elämän varsia, jotka kasvavat lakkaamatta uudelleen; niiden myötä saa kevään lautaselleen.  L’asperge est une tige de vie qui repousse sans cesse; avec elle, on a le printemps dans son assiette.    (Les Belles Perdrix, 1930) Jo...

Ohjelma CFF kevät 2022 (huhtikuu)

Ohjelma CFF kevät 2022 (huhtikuu)

Hyvät Cerclen jäsenet ja ystävät, Travel designer, Nizzassa asuva Timo Hakola saa Helsingin cercleläiset haaveilemaan matkasta legendaariseen rannikkokaupunkiin. Virtuaalinen nojatuolimatka Nizzaan – kaupungin nähtävyyksiin ja historiaan – Timo Hakolan hyvässä...

RAKKAUDESTA RANSKAAN

RAKKAUDESTA RANSKAAN

Vuoden 2016 kulttuurijärvenpääläiseksi valittu Marika Sampio-Utriainen on kirjoittanut ja esittänyt monologeja merkittävistä suomalaisista ja ranskalaisista, historiallisista naisista ja esittänyt niitä vuosien varrella teattereissa, taidemuseoissa ja muissa...

Coin cuisine: Le duc de Richelieu, libertiini gastronomi

Coin cuisine: Le duc de Richelieu, libertiini gastronomi

Richelieun herttua, libertiini gastronomi Ennen Ludvig XV:n valtakautta ei osattu syödä. Avant le règne de Louis XV on ne savait pas manger. Richelieun herttua Huippuvirkoja ja menetyksiä Ranskan akatemian jäsen eli immortel ts. kuolematon jo 24-vuotiaana vuodesta...

Ohjelma syksy 29.11.-31.12.2021

Alla tiedot Simo Brummerin verkkoesitelmistä Talvisota ja Ranska (ra-su): La Guerre d'hiver et la France 29.11 19:00 https://us02web.zoom.us/j/87306162734?pwd=dVBSaGdmNmZkWHpNRzEzekVTempHQT09   Talvisota ja Ranska 30.11. klo 19:00 https://us02web.zoom.us/j/83972377477...

Coin cuisine: Kulinaristi Albert Edelfelt Ranskassa

Coin cuisine: Kulinaristi Albert Edelfelt Ranskassa

Par Jarmo Kehusmaa     Ce pâté a été le plus beau jour de ma vie (Tämä pasteija oli elämäni paras päivä).  A. Edelfelt Pariisissa, 23.12.1877. Taidemaalari Albert Edelfelt (1854–1905) oli myös herkutteleva herrasmies. Ranskalaisen keittiön erikoisuudet,...

Coin cuisine: Valkoista pöytään

Coin cuisine: Valkoista pöytään

Valkoista pöytään! Kirkkaus tuo meille kevään ja auringon. Valkeus uuden aamun ja päivän. Valkoinen väri on toivon ja uusiutumisen, paremmaksi muuttumisen vahva vertauskuva. Se on myös täynnä kristillistä symboliikkaa, onhan ehtoollisleipäkin valkoinen. Myös...

Frankofoniakonsertti 11.3. klo 19!

Frankofoniakonsertti Temppeliaukion kirkossa striimattuna 11.3. klo 19 Ranskan instituutin, BNP Paribasin ja Helsingin kamariorkesterin tarjoamaa konserttia voi seurata tästä linkistä:  https://bit.ly/2OehLOJ Ohjelmassa Boëllmann, Sibelius ja Poulenc.

Kirjailija Mohammed Dib ja frankofonia

Kirjailija Mohammed Dib ja frankofonia

Ranskan kielen merkitystä ympäri maailmaa juhlistavaa frankofonia-viikkoa vietetään vuosittain maaliskuun 20. päivän tienoilla. Ranskan kulttuuriministeriö kuvailee viikon symboliikkaa runollisesti: […] La Semaine de la langue française et de la Francophonie est le...