Château de Chambord en région Centre-Val de Loire. Photo : Wikimedia Commons.

Hyvät Helsingin Cerclen jäsenet,

Cerclen hallitus toivottaa teille mitä parhainta uutta vuotta 2022. Kiitos menneestä vuodesta ja  uskollisuudestanne jäseninä. Olkoon tämä vuosi täynnä toivoa paremmasta ja siitä, että voimme kokoontua myös fyysisesti. Vuodet 2020 ja 2021 ovat olleet merkkipaaluja yhdistyksemme historiassa, mutta pandemian takia emme valitettavasti ole päässeet niitä toistaiseksi yhdessä juhlistamaan. Kaksikielisen historiateoksemme Ranska Helsingissä — La France à Helsinki 1890–2021 julkaiseminen on edelleen siirtynyt, mutta toki tulossa.

Kevään 2022 tammi- ja helmikuun tapahtumat on suunniteltu vain verkkoon. Maaliskuun ohjelma on toistaiseksi avoin. Huhti- ja toukokuun jäsenillat toivomme vihdoin pidettävän normaalisti tuttuun tapaan Helsingin Lyceumklubilla.

Ohjelmaa keväällä 2022

Suomen ja Ranskan välisen kaupan historian asiantuntija ja Ranskalais-suomalaisen kauppakamarin Helsingin osaston entinen puheenjohtaja, ekonomi Simo Brummer: Le luxe est français -verkkoesitelmä (zoom) to 27.1.2022 klo 18.00 ranskaksi. Esitelmä kartoittaa ranskalaisten luksustuotteiden historiaa aina 1600-luvulta lähtien ja kertoo myös niiden saapumisesta Suomeen. Katsaus esittelee luksusteollisuuden ekonomiset periaatteet, ranskalaisen teollisuuden roolin maailmalla, tärkeimmät toimijat ja keskeiset merkit tuoteryhmittäin unohtamatta yritysten toimintaa Suomessa.

Ilmoittautumiset viimeistään ma 24.1. sähköpostitse: cercle.helsinki@elisanet.fi

Ilmoittautuneet saavat s-postiinsa linkin vasta esityspäivänä iltapäivällä ennen esitelmän alkua.

          Kuva: Simo Brummerin arkistot.

Ranskan instituutin ranskanopettaja Jean-Albert Campello: Le château de Chambord -verkkoesitelmä (zoom) pe 11.2. klo 18.00 ranskaksi. Esitelmä kertoo Loiren laakson huikeasta Chambordin linnasta.
Ilmoittautumiset viimeistään ma 7.2. sähköpostitse: cercle.helsinki@elisanet.fiIlmoittautuneet saavat s-postiinsa linkin viimeistään esityspäivänä 11.2. iltapäivällä ennen esitelmän alkua.

Huomatkaa myös Aino Sibelius à Paris -teatteritapahtuma Pariisissa 5. ja 6.2.2022 ranskankielisellä sivustollamme: https://cerclehelsinki.fi/fr/actualites/

Loppukevään ohjelmasta tiedotetaan erikseen.

Tuoreet blogit

Tutustukaa myös Kristiina Haatajan kirjallisuuden inspiroimaan uusimpaan blogiin sivustollamme (tammikuu 2022): https://cerclehelsinki.fi/fr/blog/les-lectures-de-kristina-haataja-voyage-en-france/

Ja Jarmo Kehusmaan Normandia-aiheiseen ruokablogiin Srylin sivustolla: http://www.suomi-ranska.com/blog/makumatka-ranskaan-2-normandia/  Huomatkaa myös Jarmo Kehusmaan muut ruokablogit sekä omalla että Srylin verkkosivustolla.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Helsingin CFF:n hallitus