Bretagne, Cap du Raz, maaliskuu 2024. Kuva: Sini Sovijärvi

La Fête de la Bretagne: Startijenn Savoy WORLD

la 18.5.2024 klo 19.00 Savoy-teatterin sali Kasarmikatu 46-48, Helsinki (15-57 €, S&D 109 €)

Liput ja lisätiedot:

https://www.savoyteatteri.fi/fi/tapahtumat/event/0DAFC0144F2EFBB16F184B5B51D234C8/La_F_te_de_la_Bretagne__Startijenn

Toukokuussa Savoyssa juhlistetaan Bretagnen omaa, ns. Saint Yves -pyhimyksen juhlaa (Gouel Erwan), jota maakunnassa  vietetään 19.5. tienoilla useana päivänä erilaisin perintein.

 

Helsingin Savoy-teatteriin saapuu esiintymään Startijenn-yhtye, joka yhdistää ikoniset bretagnelaiset instrumentit ja perinnemusiikin rock-, rap- ja trance-rytmeihin.

Ranskan länsiosassa Atlantin rannikolla sijaitsevalla Bretagnella on rikas kelttiperinteestä ammentava kulttuuri, joka näkyy ja kuuluu erityisesti musiikissa ja tanssissa. Myös käsityöperinteissä bretagnelaisuus elää edelleen vahvana.

Startijenn, jonka bretoninkielinen nimi tarkoittaa energiaa, luo musiikillaan voimakkaan, eloisan ja perinteitä kunnioittavan, silti modernin soundin. Yhtyeen arsenaalissa on ikonisia bretagnelaisia soittimia, laulua ja räppiä. Kokoonpano yhdistää perinteiset instrumentit (mm. bombard, binioù, irlantilainen säkkipilli, diatoninen harmonikka) nykyaikaiseen bändisoittoon.

Kelttiläisen tanssimusiikin mestariksi luonnehdittu yhtye on esiintynyt ympäri maailmaa jo yli 20 vuoden ajan, festivaalien päälavojen kiintotähtenä. Toukokuussa voimallinen Startijenn-veturi puksuttaa ensimmäistä kertaa Suomeen, luvassa on kiihkeä, tunnelmallinen ja energinen elämys.

Youenn Roue, puhaltimet, laulu
Lionel Le Page, säkkipillit, puhaltimet
Tangi Le Gall-Carré, harmonikat
Tangi Oillo, kitara
Julien Stévenin, basso

Kesto n. 2 h, sisältää väliajan

 

Show & Dinner -lippu sisältää pääsylipun, naulakkopalvelun sekä pöytiin tarjoillun liha- tai kasvismenun Savoy-teatterin ravintola Minne Gardenissa kaksi tuntia ennen esityksen alkua (klo 17.00). Permanto K18 anniskelualue. Parveke S, ei anniskelua

Erikoisruokavaliot ja tiedustelut:
Terhi Gröhn
Myyntipäällikkö
Ravintola Minne Garden & Lounge
+358 44 556 6192
terhi.grohn@sunbornevents.fi
https://minnehelsinki.fi/

Helsingin Cerclen blogia toimittaa Sini Sovijärvi