Cerclen juhlamatka Charente-Maritimeen          18.-24.9.2022. Kuva: Taina ja Robert Pierrier.

Helsingin CFF:n juhlamatka Charente-Maritimeen 18.-24.9.2022

Hyvät Helsingin CFF:n jäsenet ja ystävät,
Iloisena uutisena ilmoitan, että Helsingin Cerclen siirtynyt juhlamatka Ranskaan on vihdoin toteutumassa 18.- 24.9.2022 kohteena Charente-Maritimen alue Atlantin rannikolla. Odotetun reissumme on meille räätälöinyt aiemmin Ranskan kulttuurikeskuksessa työskennellyt, nykyään Ranskassa yrittäjänä toimiva Taina Pierrier, joka on matkamme emäntä ja tarvittaessa tulkki. Mukana on iloksemme myös Tainan puoliso, ranskanopettaja Robert Pierrier. Heidän opastuksellaan matkalaiset pääsevät tutustumaan pariskunnan viehättävään kotiseutuun pikkukylineen, maalaistunnelmineen ja merenrantamaisemineen. Olen lähdössä matkalle mukaan!
Matkan kantava idea on tarjota aitoa paikallisuutta, kiehtovia kulttuurikohteita, terroir- eli lähiruoka- ja juomakulttuuria sekä kohtaamisia Pierrier’n perheen tuttujen eli paikallisten ranskalaisten kanssa. Tarkoin suunniteltua, ainutkertaista ohjelmaa on runsaasti, mutta aikaa jää myös lepoon ja omiin hetkiin elämyksellisessä pikku hotellissa meren rannalla.
Lähes all inclusive -paketin hinta on 1995 euroa. Yhden hengen huoneesta lisähinta on 338 euroa. Lennot Helsingistä Amsterdamin kautta Bordeaux’hon.
Tekninen matkanjärjestäjä on Kon-Tiki. Alla olevassa esitteessä (pdf) on matkaohjelma ja matkan tarkat tiedot. Ryhmän koko on 20 henkeä ja se pyritään kokoamaan cercleläisistä ja heidän lähipiiristään. Yli puolet porukasta on jo koossa. Ilmoittautumisaikaa on 6.6.2022 asti.sähköpostitse osoitteeseen ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimitse 09 466 300. Matkaohjelmaan liittyvät kysymykset Taina Pierrier, sähköpostitse taina.pierrier@alataina.fr tai puhelimitse +33 6 98 91 66 78
Koska paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kannattaa toimia asap.
Innostunein matkaterveisin,
Sini Sovijärvi, pj
Helsingin CFF:n hallituksen puolesta
 

Tainan terveiset:

Kun tuli aika päivittää Cerclen juhlamatkan ohjelma, huomasin, että matkan idea oli mielessäni kypsynyt ja kehittynyt: Keskitymme nyt vieläkin tiiviimmin paikallisuuteen ja pienimuotoisuuteen. Suurkaupunki Bordeaux’n keskustassa piipahtaminen olisi pelkkä pintaraapaisu kohteeseen, joka on erillisen, oman matkansa arvoinen. Siksi ajamme suoraan lentokentältä Gironde-joen Charente-Maritimen puoleiselle rannalle ja aloitamme yhteisen viikkomme maittavalla sunnuntailounaalla maaseudulla, Talmont-sur-Gironden pittoreskin kylän tuntumassa.

Matkan kaikki ateriat koostuvat alueemme tuoreista sesonkituotteista. Ne nautitaan paikallisten juomien kera eli sukellamme suoraan ranskalaisen terroir-ajattelun ytimeen. Lounaan jälkeen pääsemme jaloittelemaan ja ihailemaan viereisillä kukkuloilla siintäviä viinitarhoja, Sainte-Ranegonde -kirkon julkisivun mielikuvituksellisia veistoshahmoja ja Euroopan suurinta jokisuistoa. Näin alkaa seikkailumme Charente-Maritimessa!L’Hermione-fregattivanhus on koko vuoden kunnostettavana kuivatelakalla eli poissa kotisatamastaan Rochefortista, joten vierailu alukselle jää ohjelmastamme pois. Muutoin me kaikki olemme täällä hyvissä voimissa ja valmiina ottamaan teidät vastaan. Meren rannalla (Ronce-les-Bains) sijaitseva viehättävä perhehotelli Le Grand Châlet on entistä ehompi, sillä omistaja Géraldine on juuri remontoinut sen niin ulkoa kuin sisältä! Paikallisuuteen panostavaa matkaohjelmaamme on kanssani toteuttamassa parikymmentä lähitienoon yhteistyökumppania. Ja tietenkin, tärkeimpänä kaikista, puolisoni Robert.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan kotiseutuumme!

Cordialement,
Taina & Robert

Cerclen juhlamatka Charente-Maritime 2022 – ohjelma