Arkisto

Ohjelma CFF syksy 2022 (syyskuu)

Ohjelma CFF syksy 2022 (syyskuu)

Arvoisat Helsingin Cerclen jäsenet ja ystävät! Tervetuloa mukaan aloittamaan värikylläistä syyskautta torstaina 1. syyskuuta klo 18.30 Helsingin Lyceumklubille, Rauhakatu 7E (5. krs), 00170 Helsinki: Suun ja silmäin iloja – Ravissements culinaires et artistiques  ...

Coin cuisine: Kevät tuo parsat!

Coin cuisine: Kevät tuo parsat!

Kevät tuo parsat! Parsat ovat elämän varsia, jotka kasvavat lakkaamatta uudelleen; niiden myötä saa kevään lautaselleen.  L’asperge est une tige de vie qui repousse sans cesse; avec elle, on a le printemps dans son assiette.    (Les Belles Perdrix, 1930) Jo...

Ohjelma CFF kevät 2022 (huhtikuu)

Ohjelma CFF kevät 2022 (huhtikuu)

Hyvät Cerclen jäsenet ja ystävät, Travel designer, Nizzassa asuva Timo Hakola saa Helsingin cercleläiset haaveilemaan matkasta legendaariseen rannikkokaupunkiin. Virtuaalinen nojatuolimatka Nizzaan – kaupungin nähtävyyksiin ja historiaan – Timo Hakolan hyvässä...

RAKKAUDESTA RANSKAAN

RAKKAUDESTA RANSKAAN

Vuoden 2016 kulttuurijärvenpääläiseksi valittu Marika Sampio-Utriainen on kirjoittanut ja esittänyt monologeja merkittävistä suomalaisista ja ranskalaisista, historiallisista naisista ja esittänyt niitä vuosien varrella teattereissa, taidemuseoissa ja muissa...

Coin cuisine: Le duc de Richelieu, libertiini gastronomi

Coin cuisine: Le duc de Richelieu, libertiini gastronomi

Richelieun herttua, libertiini gastronomi Ennen Ludvig XV:n valtakautta ei osattu syödä. Avant le règne de Louis XV on ne savait pas manger. Richelieun herttua Huippuvirkoja ja menetyksiä Ranskan akatemian jäsen eli immortel ts. kuolematon jo 24-vuotiaana vuodesta...

Ohjelma syksy 29.11.-31.12.2021

Alla tiedot Simo Brummerin verkkoesitelmistä Talvisota ja Ranska (ra-su): La Guerre d'hiver et la France 29.11 19:00 https://us02web.zoom.us/j/87306162734?pwd=dVBSaGdmNmZkWHpNRzEzekVTempHQT09   Talvisota ja Ranska 30.11. klo 19:00 https://us02web.zoom.us/j/83972377477...

Coin cuisine: Kulinaristi Albert Edelfelt Ranskassa

Coin cuisine: Kulinaristi Albert Edelfelt Ranskassa

Par Jarmo Kehusmaa     Ce pâté a été le plus beau jour de ma vie (Tämä pasteija oli elämäni paras päivä).  A. Edelfelt Pariisissa, 23.12.1877. Taidemaalari Albert Edelfelt (1854–1905) oli myös herkutteleva herrasmies. Ranskalaisen keittiön erikoisuudet,...

Coin cuisine: Valkoista pöytään

Coin cuisine: Valkoista pöytään

Valkoista pöytään! Kirkkaus tuo meille kevään ja auringon. Valkeus uuden aamun ja päivän. Valkoinen väri on toivon ja uusiutumisen, paremmaksi muuttumisen vahva vertauskuva. Se on myös täynnä kristillistä symboliikkaa, onhan ehtoollisleipäkin valkoinen. Myös...

Frankofoniakonsertti 11.3. klo 19!

Frankofoniakonsertti Temppeliaukion kirkossa striimattuna 11.3. klo 19 Ranskan instituutin, BNP Paribasin ja Helsingin kamariorkesterin tarjoamaa konserttia voi seurata tästä linkistä:  https://bit.ly/2OehLOJ Ohjelmassa Boëllmann, Sibelius ja Poulenc.

Kirjailija Mohammed Dib ja frankofonia

Kirjailija Mohammed Dib ja frankofonia

Ranskan kielen merkitystä ympäri maailmaa juhlistavaa frankofonia-viikkoa vietetään vuosittain maaliskuun 20. päivän tienoilla. Ranskan kulttuuriministeriö kuvailee viikon symboliikkaa runollisesti: […] La Semaine de la langue française et de la Francophonie est le...

Helsingin ranskalais-suomalainen yhdistys – Cercle franco-finlandais de Helsinki ry juhlatunnelmissa 2020–2021: FT Rose-Marie Peaken artikkeli Cerclen perustajan Marie de Verneuil’n toiminnasta ja elämästä

Helsingin ranskalais-suomalainen yhdistys – Cercle franco-finlandais de Helsinki ry juhlatunnelmissa 2020–2021: FT Rose-Marie Peaken artikkeli Cerclen perustajan Marie de Verneuil’n toiminnasta ja elämästä

Hyvät Cerclen jäsenet ja ystävät, Toivorikasta uutta vuotta 2021 teille kaikille! Kiitämme teitä uskollisuudesta ja ystävyydestä näinä vaikeina aikoina. Tällä viestillä haluamme erityisesti rohkaista kaikkia tutustumaan uusiin verkkosivuihimme (www.cerclehelsinki.fi)...

Coin cuisine : Poires à l’agenaise

Coin cuisine : Poires à l’agenaise

Chères amies, chers amis, Cerclen gastronominen vuosi 2021 alkaa mitä ranskalaisimmin talvikauteen sopivalla Ranskan gastronomian historiaan linkittyvällä päärynäherkulla, jossa päärynät keitetään Bordeaux’n viinissä. Tätä ennen kuivatut luumut ovat saaneet mehustua...

Ohjelma syksy 2020

Ohjelma syksy 2020

Syksyn 2020 ohjelmistoa 9.9. ja 16.9. Opastettu kävelykierros FM Jarmo Kehusmaan johdolla. Rauhallisen kävelyn aikana tutustutaan Helsingin ”ranskalaiseen historiaan”. Kävelyretki päättyy Hotel Kämpin baariin, jossa halukkaat voivat nauttia omalla kustannuksellaan...

Ohjelma kevät 2020 – ennakkotietoa syksystä 2020

Kevään 2020 ohjelmistoa: 22.1. Ranskanopettaja, Palmes académiques -ritarikunnan ritarimerkillä palkittu Catherine Métivier'n esitys aiheesta ”Savoiji: historiaa ja nykypäivää”. iltapalabuffet. 26.2. "Carte blanche" Helsingin eurooppalaisen koulun ranskanopettaja ja...