Cerclen Blogi

RAKKAUDESTA RANSKAAN

RAKKAUDESTA RANSKAAN

Vuoden 2016 kulttuurijärvenpääläiseksi valittu Marika Sampio-Utriainen on kirjoittanut ja esittänyt monologeja merkittävistä suomalaisista ja ranskalaisista, historiallisista naisista ja esittänyt...

lue lisää
Coin cuisine: Valkoista pöytään

Coin cuisine: Valkoista pöytään

Valkoista pöytään! Kirkkaus tuo meille kevään ja auringon. Valkeus uuden aamun ja päivän. Valkoinen väri on toivon ja uusiutumisen, paremmaksi muuttumisen vahva vertauskuva. Se on myös täynnä...

lue lisää
Kirjailija Mohammed Dib ja frankofonia

Kirjailija Mohammed Dib ja frankofonia

Ranskan kielen merkitystä ympäri maailmaa juhlistavaa frankofonia-viikkoa vietetään vuosittain maaliskuun 20. päivän tienoilla. Ranskan kulttuuriministeriö kuvailee viikon symboliikkaa runollisesti:...

lue lisää
Coin cuisine : Poires à l’agenaise

Coin cuisine : Poires à l’agenaise

Chères amies, chers amis, Cerclen gastronominen vuosi 2021 alkaa mitä ranskalaisimmin talvikauteen sopivalla Ranskan gastronomian historiaan linkittyvällä päärynäherkulla, jossa päärynät keitetään...

lue lisää