Cerclen Blogi

Coin cuisine: Ranskan toisen keisarikunnan ajan gastronomiaa — Jules Gouffé, dekoratiivisen keittotaidon apostoli
“En ole laatinut ainuttakaan perusohjeistani ilman kelloa silmieni alla ja vaakaa käsissäni.” Je n’ai pas rédigé une seule de mes indications élémentaires sans avoir constamment...
Coin cuisine: Hyvä, paha kastanja
”Meille kastanjat tuovat kauneutta; minulla oli tässä eräänä päivänä niitä kolme tai neljä korillista ympärilläni; keitin niitä, paahdoin niitä, laitoin niitä taskuuni;...
Maalaamista ja yrttiteetä — hermolomalla Bretagnessa
Viime maaliskuussa, kun sain hetken hengähtää töiltäni ja tiesin, että rankat rupeamat vain jatkuisivat, ryhdyin miettimään maalaamista. En ole koskaan maalannut kenenkään opissa — joskus...
Coin cuisine: Napoleonin palveluksessa keittiön kautta
Olin keskuudessanne ja vaikka en kantanut asetta isänmaan puolesta, palvelin sitä kuitenkin uskollisesti, ja pyrin kaikin keinoin pitämään yllä sen suurmiehen terveyttä, jonka varassa...
Coin cuisine: Kauniiden peltopyiden gastronomisia mietelmiä ja anekdootteja – naisten emansipaatiota gastronomian keinoin
Kauniiden peltopyiden gastronomisia mietelmiä ja anekdootteja – naisten emansipaatiota gastronomian keinoin Jarmo Kehusmaa –Vedenjuojan ja sen, joka maistelee Ranskan viinejä, välillä on sama...
Coin cuisine: Alexandre Dumas, gastronomian jättiläinen
Ihminen sai syntymänsä hetkellä vatsaltaan käskyn syödä vähintään kolme kertaa päivässä saadakseen takaisin ne voimat, jotka työnteko ja, vielä useammin, laiskuus häneltä vievät. L’homme...