Cerclen Blogi

Coin cuisine: Croque-monsieur – pikaista apua nopeaan nälkään
Ranskalainen lounasruokaklassikko Ranskalaisten brasserie-ravintoloiden edullinen, täyttävä ja pehmeänrapea klassikkoannos croque-monsieur on jälleen noussut ruokatrendien aallonharjalle. Nykyään...
Coin cuisine: Kevät tuo parsat!
Kevät tuo parsat! Parsat ovat elämän varsia, jotka kasvavat lakkaamatta uudelleen; niiden myötä saa kevään lautaselleen. L’asperge est une tige de vie qui repousse sans cesse; avec elle, on a le...
RAKKAUDESTA RANSKAAN
Vuoden 2016 kulttuurijärvenpääläiseksi valittu Marika Sampio-Utriainen on kirjoittanut ja esittänyt monologeja merkittävistä suomalaisista ja ranskalaisista, historiallisista naisista ja esittänyt...
Coin cuisine: Le duc de Richelieu, libertiini gastronomi
Richelieun herttua, libertiini gastronomi Ennen Ludvig XV:n valtakautta ei osattu syödä. Avant le règne de Louis XV on ne savait pas manger. Richelieun herttua Huippuvirkoja ja menetyksiä Ranskan...
Coin cuisine: Kulinaristi Albert Edelfelt Ranskassa
Par Jarmo Kehusmaa Ce pâté a été le plus beau jour de ma vie (Tämä pasteija oli elämäni paras päivä). A. Edelfelt Pariisissa, 23.12.1877. Taidemaalari Albert Edelfelt (1854–1905) oli...
Coin cuisine: Valkoista pöytään
Valkoista pöytään! Kirkkaus tuo meille kevään ja auringon. Valkeus uuden aamun ja päivän. Valkoinen väri on toivon ja uusiutumisen, paremmaksi muuttumisen vahva vertauskuva. Se on myös täynnä...