Cerclen Blogi

Coin cuisine: Etanafiliaa ranskalaisittain
Teksti: Jarmo Kehusmaa ja Sini Sovijärvi (toim.) […] ja se,...
Coin cuisine: Viinille persoja pyhimyksiä ja viinisieppoja pappismiehiä – ranskalaisia kansantarinoita viinikulttuurista
Teksti: Jarmo Kehusmaa ja Sini Sovijärvi...
Coin cuisine: Sainte-Beuven pitkäperjantain skandaalimenyy
Masuni, iloitse, kaikki mitä tienaan, on sinulle. Mon petit ventre, réjouis-toi, tout ce que je gagne, c’est pour toi....
Coin cuisine: Tomaatteja Pariisiin!
Etelä-Amerikan Andeilla villinä kasvanut tomaatti päätyi konkistadorien mukana jo Kolumbuksen toisen löytöretken tuliaisena v. 1498 Espanjaan. Jo Perun intiaanit olivat käyttäneet tomaattia...
Coin cuisine: Ruokailijan fysiologia
Dis-moi ce que tu manges, je te dirai ce que tu es. Kerro minulle, mitä syöt, minä kerron, mitä olet. —Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755–1826) Juristina, poliitikkona ja kiinnostavasti...
Coin cuisine: Luostarisaaren legendaarinen munakas à la Mère Poulard – Pikaruokaa pyhiinvaeltajille
Avez-vous fait un bon voyage? Vous devez avoir faim? Passez vite à table, mangez bien. Sujuiko matkanne hyvin? Teillä on varmaankin nälkä? Käykää nopeasti pöytään, nauttikaa ruoasta....