Cerclen Blogi
Coin cuisine: Kevät tuo parsat!
Kevät tuo parsat! Parsat ovat elämän varsia, jotka kasvavat lakkaamatta uudelleen; niiden myötä saa kevään lautaselleen. L’asperge est une tige de vie qui repousse sans cesse; avec elle, on a le...
RAKKAUDESTA RANSKAAN
Vuoden 2016 kulttuurijärvenpääläiseksi valittu Marika Sampio-Utriainen on kirjoittanut ja esittänyt monologeja merkittävistä suomalaisista ja ranskalaisista, historiallisista naisista ja esittänyt...
Coin cuisine: Le duc de Richelieu, libertiini gastronomi
Richelieun herttua, libertiini gastronomi Ennen Ludvig XV:n valtakautta ei osattu syödä. Avant le règne de Louis XV on ne savait pas manger. Richelieun herttua Huippuvirkoja ja menetyksiä Ranskan...
Coin cuisine: Kulinaristi Albert Edelfelt Ranskassa
Par Jarmo Kehusmaa Ce pâté a été le plus beau jour de ma vie (Tämä pasteija oli elämäni paras päivä). A. Edelfelt Pariisissa, 23.12.1877. Taidemaalari Albert Edelfelt (1854–1905) oli...
Coin cuisine: Valkoista pöytään
Valkoista pöytään! Kirkkaus tuo meille kevään ja auringon. Valkeus uuden aamun ja päivän. Valkoinen väri on toivon ja uusiutumisen, paremmaksi muuttumisen vahva vertauskuva. Se on myös täynnä...
Kirjailija Mohammed Dib ja frankofonia
Ranskan kielen merkitystä ympäri maailmaa juhlistavaa frankofonia-viikkoa vietetään vuosittain maaliskuun 20. päivän tienoilla. Ranskan kulttuuriministeriö kuvailee viikon symboliikkaa runollisesti:...