Artikkelit

CLOTILDE TACHON Ranskan kulttuuri- ja tiedeasiainneuvos, Ranskan instituutin johtaja haastattelussa
Teksti: Tellervo Perälä-Brunnsberg, Suomi-Ranska yhdistysten liiton (SRYL) pääsihteeri Kuka olette? Työskenneltyäni ensin kolme vuotta Ranskan Eurooppa- ja ulkoministeriössä Pariisissa ja sitten kolme vuotta Ranskan suurlähetystön lähetystöneuvoksena...
Ranskan suurlähettiläs Raja Rabia haluaa vahvistaa dialogia
Haastattelu ja teksti: Sini Sovijärvi — Helsingin henki on löydettävä uudestaan, on löydettävä uudestaan dialogi, koska meillä ei ole olemassa planeetta-B:tä. Meidän on osattava puhua toisillemme. Ranskan uusi Suomen-suurlähettiläs Raja Rabia...
Kirjauutuus: Ranska Helsingissä vuodesta 1890 – La France à Helsinki depuis 1890
Tekstin toimittanut Sini Sovijärvi Helsingin CFF:n historiateos Ranska Helsingissä vuodesta 1890 – La France à Helsinki depuis 1890 Teos julkistettiin huhtikuussa 2024. Se juhlistaa Helsingin ranskalais-suomalaisen yhdistyksen sekä 130-vuotis- (2020) että tulevaa...
Coin cuisine: Hopeahapsi Anders Ramsay kirjoitti ajankuvia ranskalaisesta ruokakulttuurista
Ateriani nautin useimmiten jossakin madame Cabassus’n puutarhan lehtimajoista, ja ruoka oli mainiota ainakin minusta, joka pidän yksinkertaisen porvarillisen ranskalaisen keittiön antimista. En myöskään nyrpistä nenääni nauttiessani puoliksi veteen sekoitettuna...
Ohjelma CFF toukokuu 2024 — kevätjuhla ja Joël Ferrand’in esitelmä La France et l’essor olympique de la Finlande ranskaksi
Hyvät Cerclen jäsenet ja ystävät, Helsingin CFF:n olympiahenkisessä kevätjuhlassa Ranskan suurlähetystön lehdistöattasea Joël Ferrand puhuu aiheesta: La France et l’essor olympique de la Finlande to 23. toukokuuta 2024 klo 18.30, Lyceumklubi, Rauhankatu 7 E (5. krs)....
Coin cuisine: Kauniiden peltopyiden gastronomisia mietelmiä ja anekdootteja – naisten emansipaatiota gastronomian keinoin
Kauniiden peltopyiden gastronomisia mietelmiä ja anekdootteja – naisten emansipaatiota gastronomian keinoin Jarmo Kehusmaa –Vedenjuojan ja sen, joka maistelee Ranskan viinejä, välillä on sama ero kuin synkkämielisen filosofin ja mitä charmanteimman...
Ohjelma CFF maaliskuu – huhtikuu 2023
– Tässä tietoa tulevasta ohjelmistosta. Varatkaa jo seuraavat päivämäärät kalentereihin. Osasta ohjelmistoa tulee lisätietoa myöhemmin s-postitse ja päivityksenä tänne sivustollemme. Ohjelma maaliskuussa 2023 Maaliskuussa muistelemme Suomen talvisotaa...
Helsingin CFF:n juhlamatka Charente-Maritimeen 18.-24.9.2022
Helsingin CFF:n juhlamatka Charente-Maritimeen 18.-24.9.2022 Hyvät Helsingin CFF:n jäsenet ja ystävät, Iloisena uutisena ilmoitan, että Helsingin Cerclen siirtynyt juhlamatka Ranskaan on vihdoin toteutumassa 18.- 24.9.2022 kohteena Charente-Maritimen alue Atlantin...
Coin cuisine: Kevät tuo parsat!
Kevät tuo parsat! Parsat ovat elämän varsia, jotka kasvavat lakkaamatta uudelleen; niiden myötä saa kevään lautaselleen. L’asperge est une tige de vie qui repousse sans cesse; avec elle, on a le printemps dans son assiette. (Les Belles Perdrix, 1930) Jo...
Ohjelma CFF kevät 2022 (huhtikuu)
Hyvät Cerclen jäsenet ja ystävät, Travel designer, Nizzassa asuva Timo Hakola saa Helsingin cercleläiset haaveilemaan matkasta legendaariseen rannikkokaupunkiin. Virtuaalinen nojatuolimatka Nizzaan – kaupungin nähtävyyksiin ja historiaan – Timo Hakolan hyvässä...